mitt år i böcker

// Böcker


 
Gott Nytt År!
 
Ja, då var det dags att sammanfatta 2018 i böcker. Det blev totalt 29 böcker. Målet var ju 36, och jag höll faktiskt på med min 36:e bok vid årets slut, det vill säga jag har 7 böcker som jag påbörjat men inte orkat läsa till slut. Ett par av dem har jag inget intresse att läsa klart, en av dem är Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt. Jag har hört så mycket bra om den, och väldigt många har rekommenderat den. Men jag kan helt enkelt inte relatera till huvudpersonen, och oftast är det inget problem, men den här gången så kommer jag bara inte vidare. Vem vet, kanske jag läser den nångång, men inte just nu i alla fall. Åtminstone tre av de som jag håller på med tänker jag nog läsa klart i år. 
 
Ett annat mål jag hade för 2018 var att läsa alla de böcker som jag äger och inte har läst och på samma gång bara läsa böcker som jag inte läst tidigare. Och det lyckades jag med, nästan. Det blev 28 böcker som jag inte läst tidigare, och en som jag har. Jag köpte äntligen ett eget exemplar av en av mina favoritböcker, och då kunde jag inte hålla mig från att läsa den. Inte heller fick jag läst alla mina olästa böcker i bokhyllan. Men jag klarade mig ändå ganska bra. Så där på det hela taget så är jag nöjd över mitt bokår. Jag hade ju gärna klarat av mitt mål, men för mig kommer det en period varje år då jag helt enkelt inte orkar läsa. Jag har ingen lust helt enkelt, i år var den perioden nästan hela hösten, och då är det ingen vits att försöka läsa. Men på det hela taget är jag nöjd. Sammanlagt blev det 10 727 sidor på 29 böcker, så det blev ändå fler sidor än 2017.
 
 
Jag bestämde mig för att i år lista några av de böcker jag läste i år och som jag verkligen gillade, att skriva ner alla jag läste skulle bli för långt. Den här gången hoppar jag även över att gradera dem, men om ni vill veta mer om vilka böcker jag läst 2018 samt vad jag tyckte om dem kan ni gå in på min goodreads, vilken ni hittar här.
 
1. Häxan - Camilla Läckberg
2. Kidnapparen - Nora Roberts
3. Värdshuset vid havet - Liz Johnson
4. Där två hjärtan möts - Liz Johnson 
5. Stora små lögner - Liane Moriarty
6. Allting nytt - Lynn Austin
7. Dödlig kod - James Dashner
8. Förföljaren - Nora Roberts
9. Etthundra mil - Jojo Moyes
10. Gone Girl - Gillian Flynn
 
För 2019 tänker jag satsa på 24 böcker. Helt enkelt för att det skulle vara kul att nångång klara av challengen, och det gör ju inget om jag läser mer. Och så ska jag ju förstås satsa på att endast läsa böcker som jag inte läst tidigare. Om du har någon bok som du tycker att jag borde läsa 2019 så får du väldigt gärna tipsa mig! På bilderna ser ni några av de böcker som jag planerar att läsa i år, och ett par som jag redan hunnit läsa.
 
Och om ni är intresserade av att veta vilka böcker det är som jag håller i så är det dessa:
Safe Haven - Nicholas Sparks
The good girls guide to getting lost - Rachel Friedman
Omgiven av idioter - Thomas Erikson
Utmarker - Arne Dahl
I dödens stad - James Dashner
Till jordens medelpunkt - Jules Verne
 
 


Måste säga att jag tycker ändå inte att 29 böcker är illa pinkat!

Svar: Åh men tack! Nä, det är ju inte det, men när man har siktat lite högre så!😁
Maria S 


Spara?