Gone Girl

// Böcker


 
Nu ska ni få ett riktigt bra boktips. 
 
Jag är lite sen att hoppa på Gone girl-tåget, men här är jag nu. (Jag menar boken och filmen kom ju ut för fyra år sedan) Hursomhelst, först ska ni få höra lite vad boken handlar om. 
 
Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig – var är Amy?
 
Boken köpte jag på ett loppis i Boden, där kostar de flesta pocketar 7kr så jag kunde liksom inte låta bli. Jag hade hört titeln några gånger, men var inte helt säker på vad den handlade om. Jag läste baksidan och tänkte bara varför inte. Jag läser inte thrillers så ofta, så lite skeptisk var jag nog, men tänkte att eftersom den verkar vara så fantastisk måste jag väl läsa den. Jag började med den ganska med det samma när jag kom hem, men det tog mig ungefär en månad att bli klar med den. 
Det tog ca 300 sidor innan jag verkligen kom in i boken, men efter det ville jag inte lägga ner den. Trots det så blev jag lite lättad när jag äntligen blev klar med den. Det kan dock bero på att jag har såå många böcker jag vill läsa att jag helt enkelt är lite otålig, haha.
 
Som det står på baksidan av boken så kan Gillian Flynn verkligen konsten att manipulera läsaren. Helt otroligt! Jag har aldrig egentligen kännt av det förr, men i slutet av boken insåg jag verkligen hur manipulerad jag hade blivit. Och för att inte förstöra det för er som inte läst boken ska jag inte säga mer. Men om du har läst den, vad tyckte du? Blev du manipulerad? Berätta gärna!
 
Förresten, glöm inte att ni kan följa mig på goodreads! Det kan ni göra här!
 
 
 


Jag har bara sett filmen, men kanske borde läsa boken ändå? Eller är nöjet förstört då jag vet storyn? 😝

Svar: Kanske de haha! :D
Maria S 


Spara?