om vila

// Vardag


 
Jag njuter för fullt av jullovet just nu, med allt för sena kvällar och långa sovmorgnar och en hel del choklad. Men det är ju så det ska vara eller hur? Jag försöker vila upp mig så gott det går. Jag läser böcker, ser på naturdokumentärer, serier på Netflix och på dvd(är det någon annan än jag och mina systrar som sett på McLeod's Daugters?), är ute i naturen, äter god mat och allt för mycket choklad. Men jag njuter av det. Jag försöker vara i nuet så gott som det går, att inte tänka på morgondagen, försöker låta tiden gå sakta sakta framåt, så att jag får vara kvar just här så länge som det går.
 
Imorgon hoppar jag i bilen och åker norrut, ska fira nyår hos min syster i Sverige. Och vi ska fortsätta serietittandet, slappandet, ätandet och njutandet. Det är bra just nu ska ni veta. Att vila. Jag har verkligen fokuserat på vila. Försöker påminna mig själv hela tiden att vila inte är att ligga i soffan och slöscrolla på instagram. För att hitta den rätta sorts vilan har jag avinstallerat instagram, tänkte vara utan till 1:a januari, ta en 5-dagars paus. Och i stället vila med att ta en promenad, läsa en bok eller spela spel med familjen. Förresten, har du inte läst ''Det händer när du vilar'' av Tomas Sjödin, så gör det, vad du än tror eller inte tror på.
 
 
Idag körde vi till en av mina absoluta favoritplatser på jorden. Dimman låg tät över åsen och sjön. Så tjock att man inte såg den korta biten över isen till andra sidan. Så vackert. Här skulle jag vilja göra en årstidsserie. Ta en ny bild varje årstid. Och så måste jag skicka in mitt objektiv för reparation. Kosta vad det kosta vill, men jag klarar mig inte med mitt gamla plastiga 50mm länge till.
  


Spara?