minimalist living - min resa

// Minimalist living


Det var nog för ungefär ett år sedan,eller mer, jag hörde om minimalist living för första gången, säkert genom någon youtube-video eller ett blogginlägg. Hur som helst blev jag med det samma intresserad av konceptet. Men det blev liksom aldrig till något. Jag ville så hemskt gärna testa på det. Men det kändes som att jag inte var på en plats i livet då det riktigt funkade. Ni vet, man bor hemma, har inte så mycket saker, kändes helt enkelt inte värt det. Det blev aldrig till mer än att jag försökte mig på en capsule wardrobe(som ni kan läsa om här), som inte riktigt funkade för mig.
 
Så. I mitten av maj stötte jag på en till video om att leva ett minimalistiskt liv, och intresset flödade till liv igen. Helt plötsligt så hade jag en plan i huvudet och kunde inte vänta på att få skriva ner alla mina tankar och min plan på papper, och planera hur jag riktigt skulle gå till väga. (inte listan nedan haha, det är min städlista.)
 
Äälskar mitt ''CALL ME BOSS'' häfte. ♥ Från Lagerhaus.
 
Tanken bakom ett minimalistiskt liv är att man helt enkelt har mindre saker. Så enkelt är det faktiskt. Eller man behöver i alla fall inte göra det mer invecklat än så.
Vår värld idag är så materialistisk.Det är som att vi sedan vi varit små blivit lärda att mer är bättre. Men så är det verkligen inte. De flesta har kanske hört uttrycket ''Less is more'', och det är alltså just det som det här går ut på. Vi behöver inte hela tiden nya saker. Om du däremot vill ha nya saker hela tiden och inte känner någon press över det så är det förstås helt okej, alla gör ju som man vill. Men jag kände att den där längtan efter att ha något nytt inte var riktigt hälsosamt för mej, varken för min ekonomi eller sådär allmänt. Jag har ganska mycket saker ändå, trots mina tankar för ett år sedan.
 
Så det jag bestämde mig för att göra var att helt enkelt rensa bland det mesta, med några undantag.
För mina kläder så gjorde jag en egen version av en capsule wardrobe. Så istället för att begränsa mina kläder till ett specifikt antal så tänkte jag mer i de banorna ''vad behöver jag verkligen'', t.ex. så behöver jag inte tre olika vita toppar. (Kommer mer om hur jag gjorde med kläderna i ett annat inlägg.)
 
Bland mina saker så slängde jag bort eller gav bort saker som jag verkligen inte behövde, till exempel gav jag bort smink, slängde bort brev jag fått på posten jag inte behöver, kvitton och speciellt lådor från saker jag köpt! Man behöver inte spara dem, de tar såå mycket plats! Att ha plats i mitt klädskåp och i min bokhylla är något av det bästa som finns. Det känns så mycket fräschare då man inte har saker över allt och det är mycket enklare att städa. Tror jag kommer att rensa flera gånger, gå djupare och vara mer sträng med mig själv haha.
 
Läppstift jag gav bort till mina systrar. Har aldrig använt dem, endast testat dem.
 
Ni som känner mej vet att jag  ä l s k a r  böcker, och därför valde jag att inte göra något med dem. Kan helt enkelt inte förmå mig att ge bort några av mina böcker. Jag älskar ju dem allihopa, haha. 
Bland mitt smink gav jag bort det jag inte använder och som mina systrar ville ha, och slängde bort gammalt som inte används längre.
 
I och med att jag nu försöker leva ett lite mer minimalistiskt liv så har jag gått in i en period då jag helt enkelt försöker att inte köpa något alls. Dels för att - ja helt ärligt - jag har varit lite shoppingberoende, men också för att helt enkelt spara pengar. Förhoppningsvis så flyttar jag hemifrån i höst, och tänker mig att extra pengar kan vara bra att ha. Så inget extra shoppande. Ni vet, kläder som man köper för att de är på rea och som man kanske kommer använda nångång (inte för att jag gjort det på väldigt väldigt länge men). Och jag behöver verkligen inte fler nude-färgade läppstift, haha. Utan härifrån och framåt blir det bara saker som jag verkligen behöver, t.ex. ett par jeans som faktiskt passar.
 
Åh vilket himla långt inlägg det blev. Men för att summera det hela - jag vill leva med mindre saker. För det mesta jag har behöver jag inte. Hittills har jag inte saknat något som jag gjort mig av med. Så jag tycker verkligen du ska testa på detta - i någon form. Välj själv om du går all in eller inte.
Om du inte gillar dessa inlägg så är jag mycket ledsen, för det kommer en hel del till haha, har en massa planerat! Men om du tycker om dem ska du inte glömma att gilla inlägget nedan! 
 

Andra inlägg om minimalism
 
- 5 orsaker till att leva ett minimalistiskt liv


Häftigt, kolla faktiskt igår också på en dokumentär om minimalism :D

Svar: Oj kul! Måst check it out! :)
Maria S


men så skönt att rensa ut å städa...man har ju så mycket "skit" man aldrig använder eller ens behöver!

önskar dig en härlig kväll!!
//Angelica

Svar: Ja men precis! :) Tack o detsamma!
Maria S


Så härligt att rensa bland saker man inte använder! Har på sistone också börjat fascinera mig av minimalism och har faktiskt funderat på att ta och rensa ut gamla grejer nu över sommaren.

Svar: Ja det är så härligt! :) Det tycker jag verkligen du ska göra! :)
Maria S


Så skönt att göra sig av med saker!

Svar: Ja det är så skönt nu efteråt! :)
Maria S


Vilket intressant inlägg. Jag lyfte upp det som ett favoritinlägg i juni på min blogg. :)

Svar: Åh men tack fina du! <3 Det betyder så mycket för mig!
Maria S 


Spara?