about me

// Personligt


Jag känner att det är dags att skriva lite mer om mig själv än vad du kan läsa i den korta beskrivningen i menyn.
 
 
Maria var namnet, om du inte redan visste det så är du säkert ganska ny här, välkommen isåfall! Jag bor i Finland, närmare bestämt i Österbotten. Jag älskar fotografering, böcker och läppstift. Det är väl jag i ett nötskal, men man kanske inte kan lämna det där.
 
 
Förutom kärleken till fotografering, böcker och läppstift så gillar jag världskartor. Japp. Kan sitta hur länge som helst och titta på kartor, behöver nödvändigtvis inte vara över hela världen, utan kartor i övrigt. Jag har kunnat alla länder i Europa, Afrika, Nord- och Sydamerika, alla delstater i USA och alla delstater i Australien, men de kunskaperna är lite rostiga vid det här laget. 
 
Jag har bloggat i väldigt många år, men det är på senare tid som jag börjat lägga ner mer tid på det. Fotograferat har jag också gjort i många år, det gör jag med min Canon EOS 1100D och Canon EF 50mm f/1.4. Fast inom kort hoppas jag på att kunna uppgradera till en bättre kamera, och ett 35mm objektiv skulle inte heller sitta helt fel.
 
Jag älskar att resa och önskar att jag kunde åka utomlands var sjätte vecka. På min lista över ställen jag vill besöka finns i princip hela världen. Drömmer om att road trippa genom USA, besöka Australien över en längre tid, resa genom Asien, besöka ställen i Europa som Brighton i England, Skottland, Nederländerna, Italien, Albanien och utforska Frankrike mera. 2015 reste jag till Kenya och det är något av det roligaste jag varit med om.
 
 
I början av sommaren bestämde jag mig för att försöka mig på ett minimalistiskt liv, det går väl sådär. Hur som helst kan du förvänta dig inlägg om det här på bloggen. Det är nämligen ganska kul, och materiella saker är kanske också roliga, men att vara lycklig är bäst.
 
Till hösten flyttar jag hemifrån för att påbörja mina studier till sjuksköterska. Jag kan inte uttrycka hur roligt jag tycker det ska bli, det kommer ni få följa med en hel del. Jag älskar nämligen också att inreda, och att äntligen få sitt eget hem är oslagbart. Min största dröm just nu när det gäller utbildning är att nångång kunna titulera mig första vårdare(a.k.a. ambulanssjukvårdare).
 
Jag tror det får vara allt. För denna gång. Välkomna! 


Spara?