5 böcker du borde läsa i sommar

// Böcker


För er bokälskare där ute, och ni andra som vill ha något att läsa, här kommer en lista på 5 böcker som jag verkligen tycker du borde läsa i sommar! 
 
1. Lögnaren - Nora Roberts 
Såklart är det ett måste att denna bok ska vara med på listan, eller åtminstone en av hennes böcker. Det är en fantastisk bok, egentligen. Fastän de flesta av Nora Roberts böcker liknar varandra ganska mycket så var det något speciellt med denna. Oftast tycker jag man kan relatera till hennes karaktärer mycket bra, men det var som sagt något speciellt med denna. 
 
''Shelby Foxworths liv ligger i spillror. Hon har inte bara förlorat sin make i en olycka. Hon har också fått veta att deras gemensamma liv varit en enda lögn. Kvar efter maken återstår ett berg av skulder. 
Har sin treåriga dotter Callie och återvänder till barndomshemmet i Tennesee. Där börjar hon långsamt hitta tillbaka till sig själv. Men när en kvinna hittas mördad i den lilla staden inser hon att hon inte är så trygg som hon trodde, och att hennes make bar på fler lögner.''
 
Inte nog med att Shelbys familj verkar vara den mest underbara, det finns också en hel del intressanta män med i boken, haha. Denna bok fick mig att skratta rakt ut, den fick mig att vilja gråta en skvätt och den fick mig att fundera. Vad mer kan man begära av en bok?
 
 
2. Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty
Boken som jag inte fastnade i helt med det samma. Men som verkligen fick mig att inte vilja sätta ner den efter en tid. Epilogen var det som enligt mig var bäst, haha. 
 
''Tänk dig att din man har skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig att brevet innehåller hans mörkaste hemligheter. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever.
 
Cecilia Fitzpatrick har allt. Hon är lyckligt gift, har tre vackra döttrar och driver ett framgångsrikt företag. En dag hittar hon ett brev från sin make. När hon väl har öppnat det kommer ingenting längre att vara som förut.''
 
En sak som är kul med boken är att den är skriven ur flera personers synvinklar. Till först var det lite råddigt att hålla koll på vem alla är, men det tar inte länge att komma ihåg.
 
 
3. Wild - Cheryl Strayed
Absolut inte min favoritbok, men jag tycker den är värd att bli läst. Jag läser inte memoarer eller självbiografier, eller vad den nu klassas som, så ofta och därför tycker jag man kan läsa en sådan nu som då. Hur som helst, den var inte superbra men jag tyckte ändå det var kul att läsa och ville helst gå på en sådan vandring med det samma då jag hade läst den. 
 
''När Cheryl är 22 år dör hennes mamma i cancer. Familjen splittras, Cheryls äktenskap spricker och hon hoppas av studierna. Droger kommer in i hennes liv och hon blir en självdestruktiv människospillra. I ett desperat försök att ta tag i sitt liv bestämmer hon sig för att vandra 200 mil på 100 dagar, genom öken, över berg. Med sig själv som enda sällskap. En vandring som förändrar hennes liv.''
 
 
4. Konsten att höra hjärtslag - Jan-Philipp Sendker
En roman som inte heller är något som jag har läst tidigare. Den är så fin, och man får bekanta sig med en kultur som åtminstone jag inte var så bekant med från tidigare.
 
''Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring? Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Burma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.''
 
Det finns nu en uppföljare, Hjärtats inre röst, som jag inte ännu har läst men som jag gärna vill läsa.
 
 
5. I morgon när kriget kom - John Marsden
Jag var bara tvungen att nämna dessa böcker, I morgon när kriget kom är alltså första boken i en serie på 7 böcker och 3 uppföljare, och jag har nämt dessa förut. Men de är verkligen bra. Dessa är mer ungdomsböcker än de övriga i denna lista. Men fortfarande lika bra. Och eftersom jag ändå är en ungdom så tycker jag att det går ganska bra att relatera till personerna i boken. 
 
''Sju ungdomar ger sig av för att leva vildmarksliv under några dagar. När de kommer tillbaka har deras hemstad invaderats. Deras familjer och vänner är försvunna. Tillsammans lyckas de fly till Helvetet - en dalgång där de bildar en gerillagrupp. De sätter sina egna regler, skyddar det som är deras och kämpar för sin överlevnad.''
 
Denna serie kommer jag att läsa i sommar och kan inte vänta på att få börja läsa den!
 
 
Phuh. Det blev ett lite längre inlägg denna gång. Men har du några böcker som du tycker att jag borde läsa? Snälla tipsa här nedan. Är nämligen i ett stadie då jag inte orkar upptäcka nya böcker, utan endast läser sådana som jag läst och som jag vet att jag tycker om. 


Önskar jag gillade att läsa... 


Spara?