Nordkapp Norge

// Resor & äventyr


I somras gjorde jag och en av mina vänner en liten road trip. Först upp till lappland, där vandrade vi i några dagar, men efter det kommer vi till hela resans höjdpunkt, vill jag faktiskt påstå. Vi bilade nämligen upp till Alta och sedan vidare till Nordkapp. Det var  f a n t a s t i s k t. Jag kommer verkligen att åka tillbaka dit. Kan liksom inte ens förklara hur vackert det var. Men som jag nämnt så var det något konstigt med min kamera eller mitt objektiv, för en hel massa av mina bilder är lite ur fokus, och en del tagna genom bilfönstret. 
 
Vi fällde ner baksätena och sov i bilen på en camping som heter Nordkapp Camping. Jag är medveten om att det finns säkert 3 campingar i det området med det namnet, haha, men denna camping ligger precis intill Scandic Hotel i Honningsvåg. Inte precis innne i stan, utan vidare efter vägen, för ja det finns typ en väg där, norrut mot själva Nordkapp. Rekommenderar verkligen den campingen om du ska campa, super trevlig personal, super fräscha allmänna utrymmen, kök, duschar och wc. Och platsen är underbar, fast det är väl de flesta ställen på Magerøya.
 
Nåväl, här kommer några av mina favoritbilder från Norge, alla dessa är tagna på ön Magerøya.
 
De orangea husen på bilden är alltså campingen vi sov på, och de röda husen är Scandic Hotel.
 
Vi körde ända ut till Nordkapp och betalade allt för mycket för att få se dessa vyer. Tycker det är lite synd att man måste betala för att få se naturen. Hur som helst var det såå fint och ställvis var klipporna över 300m höga. Tyvärr fick vi inte se några valar, det hade varit så häftigt.
 
På flera ställen såg man små stugor mitt ut i ingenting och långt ifrån närmaste väg. Hur mysigt som helst!
 
Båda dessa bilder är tagna nära campingen, den vänstra på campingområdet och den högra på andra sidan vägen. Helt fantastiskt. Nu vet ni varför jag tycker ni ska bo där.
 


Åh så vackra bilder!

Svar: Tack så mycket fina du! :)
Maria S


Dina bilder är så härliga! :)

Svar: Åh tack så mycket fina du! <3
Maria S


Åh vilka fina bilder:)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria S 


Spara?