5 tips för hur du kan sluta prokrastinera

// Livsstil


 
Jag är en av de största prokrastinerare på jorden. Jag skjuter upp största delen av det jag kan skjuta upp till sista minuten. 2016 var det år jag skulle sluta göra det här. Det blev det inte. Fast året är ju inte slut ännu. Nå för de av er som är precis som jag, och alla ni andra icke-prokratinerare, här kommer 5 tips på hur du kan sluta skjuta upp saker. 
 
1. Gör en to do-lista
Som ni kanske redan vet älskar jag listor, men att skriva ner de saker som du måste göra hjälper dig att få dem gjorda. De där med att få checka av något är speciellt, och dessutom glömmer du inte vad det är du måste göra. Jag föredrar att skriva ner på papper, men telefonen funkar ju lika bra. 
 
2. Dela in det du måste göra i mindre uppgifter
Har du en uppsats som ska skrivas är det mycket lättare om du delar in det i mindre uppgifter; först skriver du en inledning, sedan forskar du lite, läser några artiklar. Ni förstår vart jag vill komma. Gör lite åt gången, då känns det inte som lika mycket.
 
3. Just do it
 Räkna till tre och så gör du det bara. Varesig det är att skriva en uppsats eller gå till gymmet. Räkna till tre och så gör du det. 
 
4. Var inte för sträng mot dig själv
 Belöna dig själv ibland, har du tvingat dig till gymmet 3 gånger på en vecka? Köp en ny topp, eller unna dig lite gott på fredagkväll. Vad som helst som får dig att sluta skjuta upp saker.
 
5. Fråga dig själv varför du vill göra det
Varför är det viktigt för dig att göra det här? Eller om det inte är viktigt, varför pushar du dig själv att göra det? Om det verkligen är viktigt för dig kommer du nog hitta inspirationen till att göra det. 


Spara?