DIY - Christmas Ornaments

// DIY


 
Här kommer nästa juliga DIY, denna gång enkla, hemgjorda juldekorationer. Det är precis såna här dekorationer som jag älskar, enkla, stilrena men sjukt snygga på samma gång. Det kräver lite koncentration, men det är verkligen inte svårt! Det här måste vara mitt favorit DIY hittills. 
 
Det du behöver är 
- 2.5 dl matsoda
- 1 dl majsstärkelse(maizenamjöl)
- 1.5 dl vatten
 
Blanda matsodan och majsstärkelsen i en kastrull. Blanda i vattnet. Det kommer att bli en väldigt rinnig smet. Så till näst ska du placera kastrullen på en medelvarm platta och röra om hela tiden tills det blir en deg, det tog typ 6 minuter, men kom ihåg att röra om hela tiden. När det har blivit en deg ställ kastrullen åt sidan och lägg en fuktig/våt handduk över kastrullen och låt degen stelna. Jag hade inte all tid i världen så jag la kastrullen i kylskåpet med den våta handduken på, men har du tid skulle jag rekommendera att bara låta den svalna i rumstemperatur. 
 
Knåda degen tills den blir mjuk, kavla ut den och tryck ut former! Kom ihåg att göra hål i dina kreationer om du t.ex. vill hänga dem i granen, jag använde ett sugrör. Jag använde helt vanliga pepparkaksformer, men såklart kan man skära ut egna också. Min deg var lite för torr tror jag, så den smulade sönder ganska lätt. Men då blötte jag den under vattenkranen och knådade den tills den inte var kladdig mer och så kavlade jag ut den igen. Inte svårare än så. 
 
 


så fina

Svar: Ja visst! :)
Maria S


Underbara!!! :)

Svar: Jaa visst är dom! :)
Maria S


Så fina de blev!

Svar: Tack! :)
Maria S


Men åh! Vad fint!

Svar: Ja visst är de fina! :D
Maria S


Så sjukt smart ju!!

Svar: Ja verkligen! :D Och fina är dom! :)
Maria S


Vad fint, duktig du är! :)

Svar: Åh men taack! :D
Maria S


Wow vilket härligt bak, du fotar bra. Ha en fin vecka

Svar: Tack så mycket! :)
Maria S


Vilken smart idé! Blev ju fina :)

Svar: Tack! :)
Maria S


vad fint! :)


bra tips! 


Spara?