BOKTIPS: I morgon när kriget kom

// Böcker


Jag tror jag har tipsat om denna bok(serie)  innan, men jag måste få göra det igen. Jag älskar dessa böcker. Kan nog inte riktigt förklara hur mycket jag älskar dem. Jag minns inte riktigt när jag läste dem första gången, men det var nog för närmare 4 år sen nu. I morgon när kriget kom av John Marsden är den första boken i en serie av 7 böcker, och 3 uppföljare, och utspelar sig i Australiens bush. 
 
 
Kort om boken: Sju ungdomar bestämmer sig för att campa i bushen i en dalgång under några dagar. Under natten hör de flygplan som de tror att hör till festivalen. När de kommer tillbaka till sin stad Wirrawee märker de att alla människor är borta och djuren är instängda eller döda, telefonlinjen är död och elektriciteten är borta. Australien har blivit invaderat, och nu får ungdomarna klara sig själva.
 
Såå bra böcker, och spännande. Första boken har även filmatiserats 2010, men bolaget som producerade filmen gick i konkurs och fler filmer kommer tyvärr inte.
 
Tycker du om äventyr och spännande böcker är den här serien verkligen något för dig!


En snabb fråga som jag undrat över en tid, kan du tänka dig att ha en pojkvän som inte är oskuld? Ja, jag frågar för egen del, men jag vill veta svaret före jag ens försöker bryta isen :D

Svar: För det första är det här en väldigt personlig fråga som jag aldrig skulle svara på här. För det andra så är jag kristen och min tro är vem jag är och den grund jag står på, och jag har svårt att tro att jag skulle kunna dela livet med någon som inte känner likadant, men det kan man ju inte veta.
Maria S


Läste boken för flera år sedan, den är så bra!!

Svar: Ja visst är den! Har du läst alla uppföljare också? :D
Maria S


Den där verkar så bra!

Svar: Du ska verkligen kolla upp den! :)
Maria S


den ska jag kolla upp, tack för tips!

Svar: Varsågod! :)
Maria S


Kul med boktips :D


Med det sagt så sade jag ju aldrig att jag inte är kristen. Men lätt att göra det antagandet. Men jag kan konstatera att vi har väldigt liknande värderingar, däremot gjorde jag ett misstag som blev dyrköpt, och plötsligt står man där och har raserat hela sin framtid. 


Spara?