höst

// Natur & Landskap, Vardag


Nu är ju hösten påväg. Lätt en av mina favoritårstider. På hösten finns det, i alla fall för mej, en hel del att se framemot. Därför har jag listat de bästa här nedan.
 
Juthbacka marknad
Nu har ju detta redan varit. Men det är något jag ser såå mycket framemot varje år. En helt enorm marknad med människor från mellersta Finland och några svenskar kan man också stöta på. Iår och förra året besökte jag marknaden med min storebror. Iår fyndade jag två HP-böcker i perfekt skick. Men det finns bokstavligen nästan allt där. Från kläder till bildelar till mat till inredningsdetaljer, you name it.
 
Veneziaden
Igår firade vi venezi på villan. Något som man mest firar här i trakten. Vi ''firar'' alltså att villa-säsongen är över, skjuter fyrverkerier, tänder facklor och äter god mat, såklart. Något av det mysigaste som finns är att sitta ute på bryggan insvept i en filt, omringad av facklor och ser på de underbara fyrverkerierna som kommer från holmen mittemot. Och sedan somna till de avlägsna smällarna från folk som håller på ändå in på småtimmarna. 
 
Ny start
Jo jag hör till dem som tycker att det är skönt med en ny start på hösten. Nytt skolår börjar(inte så många kvar dock!). Man får lite starta om. Köpa ny kläder för hösten, dvs stickatröjor och halsdukar. Fast jag är den typen som stickar halsdukar själv.
 
Ljus, böcker, egenstickade halsdukar, stjärnhimlen och magiska färger
Så kan man också börja tända doftljus omkring i rummet/huset/lägenheten. Och så sitter man och läser en bra bok, vilket jag nog gör året runt, men det är lite speciellt att sitta inne i soffan på höstkvällar. Dessutom kan jag med gott samvete börja sticka(mommo-varning). Och så börjar det ju bli så mörkt på kvällarna så man ser stjärnhimlen på kvällarna. Jag älskar stjärnor, om det var någon som missat det. Dessutom är ju höstfärger så underbart fina. Och ibland kan man också se lite norrsken.
 
Vad tycker du att är det bästa med hösten?