Flädermojito | Recept

// Mat & Bak


 
Jag har aldrig varit en cocktail/alkohol-tjej. Är därför inte så världsvan med cocktails, men av de jag har smakat är den här den godaste. Smaken av fläder är fräsch och passar perfekt till en sommarmiddag. Receptet kommer ju lite olägligt med tanke på att hösten är här, men ni kan ju spara receptet till nästa sommar. Eller så struntar ni i det och testar på att göra den i helgen.
 
Receptet ger ungefär 20 glas, vilket är ganska mycket, vill du ha en mindre mängd rekommenderar jag att halvera receptet. Eller så går du på känsla och testar dig fram med mängderna. Vill du ha den utan alkohol, som jag, lämnar du helt enkelt bort rommen.
 
 
FLÄDERMOJITO
 
5 lime
1 kruka mynta
1dl socker
4dl flädersaft koncentrat
1 flaska ljus rom
Isbitar
1.5-2dl kolsyrat vatten
 
Gör så här:
» Koka upp lite vatten och blanda i sockret så det löses upp. Låt det svalna. Skölj limen i ljummet vatten. Skär dem i klyftor. Lägg hälften av myntabladen och sockerblandningen i en skål och pressa ur limeklyftorna och sätt dem sedan i skålen. Blanda ner flädersaft och rom.
» Fördela blandningen i glas och toppa med is, kolsyrat vatten och resten av myntabladen.
 
 
 







 










Spara?