sommardagar i maj

// Vardag


Har haft en extra lång helg, hela fyra dagar ledigt. Verkligen behövligt just nu. Efter fyra intensiva veckor på praktiken är jag riktigt slut. Och att med detsamma dyka ner i skolarbetet blev helt enkelt lite väl mycket. Så, de senaste dagarna har jag gjort allt för att verkligen vila upp mig. 
Under dessa dagar har vi haft riktig sommarvärme, vi pratar över 20 grader varje dag. U n d e r b a r t.  Som en följd på detta har det blivit en hel del solande, inte mig emot. Tror till och med att jag fått lite färg.
Jag har försökt så solrosor, vi får se om det blir till något. Jag är inte känd för mina gröna fingrar, men jag hoppashoppas att det kommer upp någonting i alla fall.
Min Helsingforssyster(som snart flyttar upp tillbaka!) var också här på besök, lite kvalitétstid med systrar gör väl vilken helg som helst bättre.
Dessutom fick jag äran att fota en av mina bästa vänners studentbilder. Det gjorde vi på en av mina favoritplatser, och jag tror bilderna blev riktigt bra, har inte hunnit kolla igenom dem ännu. Vi kom dit lite väl tidigt på kvällen, så vi fick sitta och vänta på att solen skulle gå ner lite mer, men det gjorde bara att vi fick sitta och prata om allt och lite till, perfekt.
 
Nu är jag tillbaks i Vasa, lite tråkigt efter en sådan fenomenal långhelg. Men på samma gång ska jag väl klara mig de två sista veckorna i skolan med en sådan helg bakom mig. Nu har jag ett Sverigebesök att se framemot om två veckor, får tänka på det då jag sitter och skriver skolarbete på kvällarna.
 
Hoppas ni får en bra vecka!
 
Från fotograferingen.

då klockan gärna skulle få stanna

// Vardag


För tillfället är jag mitt uppe i min första praktikperiod som sjuksköterskestuderande. Äldrevård och långvårdsmedicin är ämnet för denna praktik och jag arbetar på hemtjänsten. Innan praktiken hade jag inte så stora förväntningar, mest var jag bara nervös eftersom det är första praktiken. Men det började riktigt bra, min handledare är så bra och vi kommer överrens hur bra som helst, vilket gör allt mycket bättre. Alla andra kolleger är också så trevliga och snälla och vill verkligen lära en. 
Och nu vill jag inte liksom att praktiken ska ta slut. På lördag är jag sista skiftet. Jag vill inte gå tillbaka till skolan, jag trivs så himla bra där jag är nu. Men man får ju inte alltid som man vill. 
 
Som tur är skrev jag i fredags under arbetsavtal för sommaren, och jag tror att jag hamnat precis rätt. Ser verkligen framemot att få börja jobba där. Dessutom får jag ju trösta mig med att skolan snart är slut och att våren påriktigt är här nu. Ska också bli riktigt kul att spendera några veckor i Vasa under våren. Har också ett besök till Sverige inplanerat, för att hälsa på mitt nyaste syskonbarn. Kan inte vänta på att få åka dit och bebisgosa. ♥ Och sist men inte minst har jag ju en tyska alperna-resa som väntar på mig. Det blir väl nog bra det här. 
 
Så det var min lilla update, tillägnat min syster och min kusin som båda tycker att jag bloggar för lite. 
 
Fotat har jag inte heller gjort, men här är i alla fall en mobilbild från en av de många promenader jag hunnit med sålänge jag är hemma i hemstaden nu under min praktik.