ett äventyr senare

// Resor & äventyr


Är nu hemma efter en alldeles underbar resa till tyska alperna. (Har också hunnit med ett 9h skift i jobbet idag med ungefär 5h sömn..) Har inte haft tid att gå igenom mina bilder från resan ordentligt ännu, men när jag har gjort det ska jag visa lite fler, men var tvungen att välja ut några favoriter ändå, bara för att ge er en inblick på vad ni kan vänta er. Det vill säga om bilderna blev till något. Jag har ungefär 300, så om 20 blev bra så är jag väl nöjd haha.
 
Vi reste alltså till Tyskland. Vi flög till München och därifrån tog vi bil till Ruhpolding där vi hade hyrt en lägenhet. Mest vandrade vi, men låg också vid poolen(underbart!), en dag hyrde vi mountainbikes och så var vi också över gränsen till Österrike. Vi besökte en nationalpark, Berchtesgaden, det var riktigt fint där, men alldeles för mycket turister. Då tycker jag mer om att vandra i bergen och möta någon turist nu som då och någon ortsbo. Det får räcka som en kort sammanfattning. Nu till några favoriter.
 
Denna är tagen på en båt vi tog över sjön Königssee. Väldigt fin natur, men som sagt, alldeles för turistigt för min smak.
 
Väldigt suddig ja, men de gör inget. Bilden är tagen från toppen av Hochfelln, ett berg vars topp ligger på över 1 600m. Känslan när man satt där uppe och blickade ut över alla berg och dalar. Oslagbart. Det var min absoluta favorit hike som vi gjorde.
 
Uppe på Hochfelln finns en liten kyrka. Hur mysig som helst. De har till och med gudstjänster där. 
 
En dag tog vi tåget till Salzburg och gick omkring där. Riktigt mysigt. Fick tillfälle att öva mig på lite stadsfotografering. Men det var nog samma känsla här, alldeles för mycket turister, men det är väl vad man kan förvänta sig i en stor stad haha.
 
Så det var några bilder från resan. Mer kommer det nog, har bestämt mig för att försöka blogga nu under sommaren då jag inte har skolarbeten att fokusera på. Så vi får se vad det blir till! Ha det bra!

min sommarlista

// Vardag


Ja, man kan ju inte kalla mig stjärnbloggare precis. Men nu har jag blivit riktigt ivrig och vill så gärna skriva igen. Beror antagligen på att jag har sommarlov och inte har en massa inlämningsuppgifter för skolan längre (förutom den där ena som jag inte fått lämnat in ännu). 
Nå för att kick-starta mitt bloggande igen ska vi ta och göra en lista. Har inte hittat någon som jag tycker om, så då gör man helt enkelt en egen. 
 
Vad vill du göra denna sommar?
Denna sommar vill jag läsa. Jag vill ha lite planer nu som då, men mest vill jag bara ta dagarna som de kommer. Jag vill fota! Har märkt de senaste dagarna hur mycket jag saknar det. Så i sommar ska jag framför allt fota lite självporträtt. Nån vill aldrig ta bilder på mig, så då får jag ta saken i egna händer. Dessutom tror jag att man bli bättre bakom kameran om man är mer bekväm framför den. Något annat jag vill fota är mat. Det har jag blivit mer och mer intresserad av, och vill gärna bli bättre på det också. Och så vill jag fota lifestyle-bilder! Som tur har jag en syster som flyttar upp hit, så kanske jag kan få fota lite hemma hos henne. Visst Anna? 
Ett solrosfält ska jag också hitta och fota.
 
Ska du resa någonstans?
Ja! På onsdag lyfter flyget till alperna! Har inte riktigt förstått det ännu. Har inte börjat packa, har liksom inte ens tänkt på vad jag ska ha med mig. Det kom helt enkelt väldigt plötsligt. Jag har varit så uppe i mitt nya jobb att jag inte riktigt hunnit tänka på det.
 
 
Vad vill du göra igen denna sommar som du gjorde förra sommaren?
Titta på soluppgången. Det är ett av mina favoritminnen från förra sommaren. Så det ska jag göra pånytt i sommar. Och då ska jag ha med mig en kamera med fulladdat batteri och myggmedel. 
 
Vad ser du mest framemot?
Att bara få vara. Läsa böcker. Fota. Simma. Knåpa på med mina solrosor, hoppas på att det blir solrosor senare i sommar. Picknicks. Dagar på villan.
 
Tre böcker som du ska läsa i sommar
Wuthering Heights av Emily Brontë
Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr
Gone Girl av Gillian Flynn
Och en hel del andra böcker också, men främst dessa tror jag. Håller faktiskt på med tre böcker just nu. En av dem är Ljuset vi inte ser. Ska försöka läsa klart alla de innan jag börjar med några nya. Kommer knappast lyckas men man kan ju alltid försöka haha.