Tyskland II

// Resor & äventyr


Här kommer nästa del av Tyskland resan. Mestadels från vår Hochfelln-utflykt, men också ett par bilder från vår cykelutfärd. Fotade dock inte så mycket från den dagen vi cyklade, i alla fall inte med stora kameran.
 
Så här såg vägen upp till Hochfelln, 1674 m.ö.h, när vi började komma högre upp, ännu senare blev den till en liten liten stenig stig, men här var den riktigt bra och bred.
 
En liten bit på vägen grenade sig stigen och åt ena hållet fortsatte den uppåt, och åt andra upp på en liten kulle där detta kors finns. Överallt i alperna ser man kors. Men det här var extra fint, de flesta är bara gjorda på trä.
 
Underbara vyer påväg upp. Dessa berg är så mäktiga, det syns liksom inte på bild hur otroligt stora de är. Skulle kunna stå och titta på dem hur länge som helst. Gillar känslan man får när man står och ser upp på berg som är så mycket större än en själv.
 
Här ser man hur stigen slingrar sig upp för berget.
 
Vyn uppifrån toppen. Eller bara en av dem. Toppen var ganska stor, och vyn ser olika ut beroende på var man står. Här ser man ner över ett samhälle, och sjön man ser en glimt av till vänster är Chiemsee, vilken är den tredje till största i hela Tyskland.
 
Här är utsikten åt ett annat håll.
 
Och här åt ett tredje håll. Men det finns såå många andra utsikter också. Helt fantastiskt.
 
Alltså dessa berg!!
 
Uppe på toppen finns en kyrka, men den har ni redan fått se. Supermysig i alla fall!
 
Och så hoppar vi till vår cykelutfärd. Vi hyrde e-mountainbikes, det var så roligt! Har inte riktigt någr andra bilder att visa, men mestadels såg vägarna ut sådär där vi cyklade, de var riktigt bra att cykla längs.
 
Och vad vore väl ett reseinlägg utan bilder på mat? Vi stannade till vid ett litet café där vi beställde lite olika rätter, det mesta var lite väl exotiskt för min smak haha. Men vi beställde en efterrätt, som jag inte kommer ihåg vad heter, men det var typ som en ugnspankaka med pudersocker och äppelsylt, otroligt god, men den tog jag av någon anledning inte en bild av, dumt.
 
👆 Godaste drickan! Tillsammans med apfelschorle.
 
Så det var del två det, till näst kommer det lite bilder från den dagen vi tog tåget över till Österrike och besökte Salzburg. Superkul att få testa på lite stadsfotografering. Dock var det vääldigt varmt den dagen, så jag kunde inte riktigt njuta av det, men kul ändå att se stan. 

Gone Girl

// Böcker


 
Nu ska ni få ett riktigt bra boktips. 
 
Jag är lite sen att hoppa på Gone girl-tåget, men här är jag nu. (Jag menar boken och filmen kom ju ut för fyra år sedan) Hursomhelst, först ska ni få höra lite vad boken handlar om. 
 
Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig – var är Amy?
 
Boken köpte jag på ett loppis i Boden, där kostar de flesta pocketar 7kr så jag kunde liksom inte låta bli. Jag hade hört titeln några gånger, men var inte helt säker på vad den handlade om. Jag läste baksidan och tänkte bara varför inte. Jag läser inte thrillers så ofta, så lite skeptisk var jag nog, men tänkte att eftersom den verkar vara så fantastisk måste jag väl läsa den. Jag började med den ganska med det samma när jag kom hem, men det tog mig ungefär en månad att bli klar med den. 
Det tog ca 300 sidor innan jag verkligen kom in i boken, men efter det ville jag inte lägga ner den. Trots det så blev jag lite lättad när jag äntligen blev klar med den. Det kan dock bero på att jag har såå många böcker jag vill läsa att jag helt enkelt är lite otålig, haha.
 
Som det står på baksidan av boken så kan Gillian Flynn verkligen konsten att manipulera läsaren. Helt otroligt! Jag har aldrig egentligen kännt av det förr, men i slutet av boken insåg jag verkligen hur manipulerad jag hade blivit. Och för att inte förstöra det för er som inte läst boken ska jag inte säga mer. Men om du har läst den, vad tyckte du? Blev du manipulerad? Berätta gärna!
 
Förresten, glöm inte att ni kan följa mig på goodreads! Det kan ni göra här!
 
 
 

Så slappnar jag av

// Personligt


Jag trodde att jag skulle få vila upp mig i sommar, och vid sidan om jobba. Men så blev det ju inte riktigt. Har faktiskt haft det ganska stressigt och jobbat mycket mer än vad jag hade föreställt mig. Jag trivs inte jättebra på mitt jobb, just nu är det dock bättre än det varit, men sådär over all, inte så fantastiskt. Helt ärligt ska det bli skönt att sluta jobba och åka tillbaks till skolan. Fastän det betyder att sommaren är slut. Hursomhelst. 
 
Ibland om jag vet att jag kommer att ha en jobbig lista en dag kan jag hela veckan innan gå och känna lite ångest för den dagen. Jag har också väldigt svårt att släppa jobbtankarna när jag kommer hem. 
Så därför är det så viktigt för mig att i alla fall försöka slappna av och lämna jobbtankarna på jobbet. Så här kommer några tips som fungerar ganska bra för mig. Har du tips på hur man slappnar av? Tipsa mig gärna i kommentarerna!
 
Umgås med familj och vänner
Det här är verkligen det som fungerar bäst för mig. Att helt enkelt få mig att tänka på andra saker än jobbet. Att leka med mina syskonbarn fungerar verkligen super. Eller spendera en natt på moffas sommarstuga med mina systrar. Eller helt enkelt spendera tid med vem som helst ur min familj. Jag är en familjemänniska, så jag tror att det här är vad som fungerar bäst för mig. Att träffa nån kompis efter ett kvällsskifte fungerar också utmärkt. För några dagar sen åkte jag och en kompis till hennes sommarstuga. Där satt vi och åt lite, pratade hur länge som helst, nappade en stund emellan, och fortsatte prata. Guld värt.
 
 
Åka till sommarstugan
Vår sommarstuga är verkligen som terapi för själen, egentligen fungerar det med vilken sommarstuga som helst. Bara man kan sitta på en brygga och se ut på havet, ta ett dopp, sola, läsa osv. Men det är ju något speciellt med ens egen sommarstuga, eller moffas. 
Har du ingen sommarstuga, åk bara till ett ställe där du kan sitta och göra ingenting och stirra på havet. Alltså jag kan sitta och titta på havet hur länge som helst. Det inger verkligen ett sådant lugn för mig. Underbart. 
 
Gå ut i naturen
Jag älskar att vara ute i naturen. Så bara att gå ut hjälper för mig. Och att kombinerar detta punkten ovan och t.ex. gå ut på en promenad med en kompis fungerar bra. Så mitt förslag är att hoppa upp på cykeln och ta en tur, eller ta en springtur, en promenad i skogen eller vid havet. Vad du är gillar mest. Jag får i alla fall alltid ett speciellt lugn inom mig när jag är ute i naturen. Bäst fungerar berg, om det så är i Lappland eller alperna, men dem har i alla fall inte jag tillgång till sådär bara haha. 
 
 
Läsa en bok
Jag älskar att läsa, och att få sjunka in i en annan värld hjälper oftast för mig. Jag kan ha väldigt svårt till först att komma in i en bok om jag är väldigt stressad, men bara jag sätter mig ner och försöker koncentrera mig en stund så går det, och efter en stund är jag helt förlorad i boken, oftast. Ibland går det inte bara, så då försöker jag med något annat.
 
Städa
Jag är en av dem som verkligen tycker om att städa. Och hur det ser ut runt omkring mig påverkar mitt mående. Så om jag känner mig extra stressad tar jag mig en titt på min omgivning och städar upp. Jag tycker också om att gå igenom alla möjliga lådor och skåp där man samlar på sig en massa skräp. Det är så befriande för mig att rensa bland mina saker. 
 
Fotografera
Under en längre tid har kameran legat på hyllan och samlat damm. Men jag vet att det hjälper att jag får syssla med något som jag tycker om att göra. Ibland kombinerar jag det med att baka, vilket också är något jag älskar att göra för att ''de-stressa''. Oftast lägger jag aldrig upp bilderna någonstans, men att bara få fota hjälper, att få skapa något. Jag kan också ta med kameran om jag går ut, tar någon bild här och där, med de kommer också sällan ut någonstans.