25 before 25

// Personligt


Bildkälla: Splitshire.com
 
Då jag för någon månad sedan fyllde 20 började jag skriva på en 25 before 25-lista, som den så fint blir kallad. Det har tagit många veckor att sammanställa listan, jag har funderat en hel del och sökt efter inspiration på Pinterest. Som en list-älskare vill jag förstås att den ska vara perfekt och inte innehålla punkter som jag inte egentligen vill göra och uppnå, utan bara har med för att det ska se bra ut. Nej. 
Det här är min lista med 25 saker som jag vill göra innan jag fyller 25. Jag har tagit med en hel del olika saker, både såna som utmanar mig och såna jag kunde checka av i morgon om jag så ville. 
 
Hursomhelst, nu är den färdig. Därför vill jag nu dela den med er. Har du själv en liknande lista? Om du har det vad finns med på den? Eller om du inte har en, vad skulle du ha med på din lista? Berätta!
 
 
 
 
25 before 25
 
 
1. Resa ensam - spelar ingen roll om det är till England eller Stockholm, men jag vill testa på att resa ensam.
 
2. Springa ett halvmaraton - jag tycker egentligen om att utmana mig själv, och känner att ett halvmaraton skulle vara ett ganska bra mål att nå inom 5 år. Med tanke på min kondition borde jag antagligen börja träna nu, om jag ska springa ett halvmaraton inom 5 år.
 
3. Studera klart
 
4. Åka på en vandringsresa - spelar ingen roll om det är till Lappland eller Kanada, men vill åka på en resa där man bara vandrar, och sover i bergen och äter mat gjord på spritkök.
 
5. Tälta i bergen - Kan kombineras med punkten ovan. ;) Behöver inte vara så extravagant som alperna, utan Lappland går helt bra.
 
Bildkälla: Splitshire.com
 
6. Jobba utomlands - Planerar att testa på det när jag är färdig med min utbildning. Norge är det just nu, men imorgon kan det vara ett annat land.
 
7. Köpa en ny kamera - Min tillfälliga har just nu 6 år på nacken, och jag börjar sakta men säkert växa ur den. Och en fullformatare ska det vara också. 
 
8. Köpa ett nytt objektiv - Tillsammans med min nya kamera vill jag ha ett mer vidvinkelobjektiv, tror en 35mm skulle passa mig bra.
 
9. Road trippa - En ordentlig road trip, helst så man sover i bilen. Att road trippa genom Norge är en dröm jag har haft länge.
 
10. Hosta en tre rätters middag - Jag tycker om att hosta, och inom de närmaste fem åren vill jag vara värdinna för en tre rätters middag, i mitt eget hem bör tilläggas.
 
Bildkälla: Splitshire.com
 
11. Läsa 52 böcker på ett år - Egentligen ville jag ha 100 böcker, men jag är nöjd med 52, en i veckan alltså.
 
12. Donera blod - Varför inte?  Det gjorde jag 17.1.2019
 
13. Läsa hela Bibeln - Allt, till och med släkttavlorna.
 
14. Testa på att vara vegetarian i en vecka - Jag har inte hittat så många vegetariska rätter som jag gillar, så jag vill utmana mig ännu mer och testa på att äta vegetariskt i en hel vecka.
 
15. Få min lägenhet att kännas som ett hem - Just nu känns det inte hemtrevligt här. Lägenheten har en konstig lukt och väggarna är kala. Och golvet är förfärligt och behöver täckas med en mysig matta, men dom är så förfärligt dyra.
 
Bildkälla: Splitshire.com
 
16. Gå på bio ensam - Jag är lite rädd för att göra saker själv, så gå på bio ensam är en bra början tycker jag. Det gjorde jag 11.10.2018, såg Mamma Mia - Here we go again, så bra!
 
17. Surfa - Kan inte beskriva hur mycket jag vill testa på det.
 
18. Klara av en 30-dagars challenge - Jag är inte världsbäst på att klara av sånt här, men det ska jag göra.
 
19. Lära mig att spela en sång på piano - Jag spelade piano i 6 år, och det jag lärde mig är inte mycket. Just nu kan jag några små stycken av olika sånger, men en ska jag lära mig helt.
 
20. Hitta ett par jeans som passar - Jag har aldrig ägt ett par tajta jeans som verkligen passat, som har varit rätt längd och så vidare. Det här i sig tar ju flera år att uppnå. En dag ska jag gå till stan och pröva ALLA jeans som ser snygga ut och hitta ett par som passar och köpa dem fast de kostar 100€. (Vill ni veta en hemlis? Jag har aldrig ägt ett par jeans som kostat mer än 50€, vilket förstås kan vara orsaken till att jag inte hittat ett par som passat perfekt...)
 
Bildkälla: Splitshire.com
 
21. Gå på restaurang ensam - Se punkt 16.
 
22. Vara utan min telefon för en längre tid - Jag vill helt enkelt stänga av den. Och med en längre tid tänker jag mig typ 5 dagar, haha.
 
23. Se alla Harry Potter-filmer på en dag - Bara för att jag älskar dem så mycket. För er som är intresserade är den sammanlagda längden på alla åtta filmer 19h och 39min med eftertexter inräknat. 
 
24. Göra fotoböcker av mina favoritresor - Tyskland 2018, Frankrike 2016 och Afrika 2015. Måste göra detta! Det tar bara så väldigt mycket tid..
 
25. Klara av den här listan.

update

// Fotografier, Vardag


Alltså kan ni förstå att det redan är augusti? Har lite svårt att förstå det själv. På samma gång som den här sommaren har rusat förbi, som alla andra somrar, så har jag hunnit med så mycket. Så nu såhär mellan alla Tysklandinlägg ska vi ta en liten update, och titta tillbaka på sommaren som varit. För nu verkar det som att den sakta men säkert tar slut och hösten är på kommande. (Just nu regnar och åskar det utomhus, fastän det fortfarande är över 20 grader utomhus så är det onekligen kyligare än det varit.) Inget mig emot, ser verkligen framemot hösten. 
 
 
Många dagar har jag spenderat här på bryggan på villan. U-n-d-e-r-b-a-r-t. // Fyllde år gjorde jag i slutet på juli, då firade vi med hela familjen(förutom svenskarna) och det var först pizzabufé och sedan vattenkrig på schemat.
 
 
Jag och två av mina bästa kompisar spenderade två dagar på en villa. Vi sov ute, vilket inte var värt det, fick 14 myggbett på mitt högra ben, samt 5 på min högra arm, annars hade vi det riktigt mysigt. Vi simmade många många timmar, vattnet var 27°C varmt.  Vi SUP:ade, var ute och med roddbåten, badade jacuzzi, drack virgin flädermojito(supergoda!) och spelade brädspel. Och åt. Väldigt mycket. Helt underbart.
 
 
Har spenderat många kvällar med C på deras villa, suttit och pratat i timmar, tagit en nap, och sedan fortsatt att prata. // Ute och kört har vi också varit.
 
 
För några dagar dagar sedan åkte jag och mamma ner till Helsingfors. Jag hade ett läkarbesök, så vi bestämde oss för att åka ner kvällen innan och sova en natt på hotell, innan läkarbesöket hann vi också med lite shopping, och så åt vi på Vapiano. // Lika många dagar jag spenderat på byggan på villan, lika många underbara solnedgångar har jag fått se. Är verkligen glad över att jag hunnit vara så mycket på villan. Vet inte hur många gånger jag kört till villan och hem haha.
 
 
Eftersom det varit så varmt har det blivit en hel del badande, förutom på villan har jag spenderat mycket tid vid sandgrävorna, sandstrand, turkost, varmt vatten och djupt till botten så man kan dyka i, vad mer behöver man? 
 
Så det var lite av min sommar. Mycket mer har jag hunnit med, mest jobbat förstås. Men sådär generellt sett är jag ganska nöjd med sommaren ändå. Man måste ju tänka på allt roligt man gjort och försöka glömma att tråkigt. Nu har jag bara 8 skiften kvar på jobbet, sen tar jag lite sommarlov och åker till Sverige och hälsar på systern och hennes familj.
Har ni haft en bra sommar? Berätta gärna!