wandering

// Vardag


 
Under de senaste veckosluten jag varit hem-hemma så har vi utforskat våra hoods lite, och det är ju så himla fint. Speciellt nu på hösten då alla träden har blivit orange färgade, det är så fint så jag ååh-ar mest hela tiden. Det bästa är ju att detta upptäckande släcker res-febern lite. Faktumet att jag har noll möjligheter att resa just nu gör en ju lite ledsen, men att köra omkring och plötsligt komma till en underbar sjö i skogen, ja det säger ju sig självt. Det är fantastiskt. 
Grusvägar långt ute på landet och sjöar i skogen är något av mina favoriter just nu. Och böcker. Men de är alltid med på listan. 
Dessa två bilder är från våra senaste utfärder. Den övre från en tidigare, och den nedre från ikväll. Dimma och solnedgång, blir det bättre?
Önskar liksom ibland att jag bara skulle få köra omkring och upptäcka istället för att studera.
 
 

personligt space och elvisplar

// Vardag


 
Och den fjärde veckan i skolan går mot sitt slut. 
Veckan som utmärkt sig på flera sätt. Veckan då jag hade min första tent. Veckan då jag för första gången åt lunch i skolan. Veckan då jag faktiskt tillbringar tid i skolan utöver föreläsningarna. Kände att det var dags att bekanta sig lite mer med byggnaden och bestämde mig därför att söka upp en vrå där jag kunde sitta och jobba i lugn och ro. Och de som känner mig kan ju ha en aning om hur mycket jag jobbat, haha. 
 
Jag börjar trivas här ganska bra. Ibland känns utbildningen helt rätt, men ibland så känner jag bara att jag vill göra något helt annat. Fastän jag inte vet vad.
Dessutom blir det inte bättre av att vissa ämnen är så tråkiga att man kunde somna. Och så är det ju så himla svårt att veta var man ska börja med studerandet. 
Det har regnat hemskt mycket de senaste veckorna, så jag har mest vistats inne i lägenheten eller i skolan. Men nu ser det ut att bli uppehåll och vara soligt i början på nästa vecka, så då vill jag verkligen utforska mina hoods lite mer. 
 
Ikväll hoppar jag åter igen på bussen för att åka norrut. Tack och lov för att jag får ta bilen ner tillbaka sedan. Har redan nu tröttnat på bussarna och tågen. Det är så trångt och svettigt. Det finns egentligen noll personligt space, och folk har ganska lite respekt för sina medresenärer. Suck.
Och sist men inte minst så kan jag inte vänta på att få baka då jag kommer hem. Livet utan el-visp är svårare än man skulle tro hörni. Det finns inget som heter spontant muffins-bak en ledig onsdag, och ingen god potatismos heller. Ska jag vara ärlig så skämdes jag litelite då jag köpte pulvermos. Till på köpet hade den en svag smak av fisk, hua. Men måste man ha potatismos så måste man. Så är det bara
 
Hoppas ni får en trevlig helg!

om att komma hem

// Vardag


Nu har jag avklarat 3 skolveckor i Vasa. Fastän hur mycket jag gillar staden(obs, inte älskar, inte ännu) så är det underbart att komma hem igen. Lyckan jag kände då åkrarna började sträcka ut sig utanför tågfönstren, oslagbar. Även om jag gillar att bo 5 minuter från matafären och ha en kort cykeltur till skolan, så finns det inget bättre än att komma hem till landet. Åkrarna, skogarna och inget byggarbete kl 7 på morgonen, endast en traktor nu som då, men det hör ju ändå till. Det är helt enkelt här jag hör hemma. Och för några dagar får jag lämna det eviga klampandet upp för 4 våningar och får istället njuta av promenader mellan studerandet, vilket inte heller gör saken sämre. 
 
 
Kan vi dessutom ta en minut för att uppskatta att hösten är här? Hur mysigt? Hösten har inte kommit till Vasa ännu, men jag väntar verkligen med spänning. Har redan börjat tända ljus på kvällen. Jag älskar denna årstid!