Mina mål - catch up

// Personligt


 
Alltså fatta att det snart är november, tiden går så fort. Jag kan inte riktigt förstå att det bara är lite mer än 2 månader kvar av detta år. Hur som helst så började jag tänka på alla mina mål jag hade för detta år, och tänkte att jag skulle uppdatera dem lite. Här kan ni läsa om de mål jag hade tänkt uppnå i år, och som ni märker har jag inte haft möjlighet att sträcka över så värst många av dem. 
 
Jag har i alla fall tagit studenten, fått studieplats, flyttat hemifrån, läst en hel del(är just nu uppe i 29 böcker, mycket mindre än jag skulle vilja, men några till kommer jag nog hinna med), fotat en soluppgång och börjat med minimalism(som tyvärr har lagt sig lite).
Jag har tyvärr inte rest till ett land jag inte besökt innan, dock var jag i Norge och det är kanske 8 år sedan jag var där sist, så det räknas nästan. Jag kommer inte ha möjlighet att köpa ett nytt kamerahus i år, för de är ju så otrooligt dyra, men jag har börjat spara! Vilket betyder att jag kan checka av det på min lista. 
 
Det jag vill försöka göra ännu i år är:
 
»Läsa minst 5 böcker till
Håller just nu på med min 30:e, så att läsa 35 är ju inte så dåligt ändå (här kan ni följa mig på goodreads)
 
»Vara mer offline
Vilket jag inte behöver göra så mycket åt, för jag sitter ofta med näsan i en skolbok, haha. Men ändå, jag är av den åsikten att de flesta människor spenderar för mycket tid på telefonen/online, inklusive jag.
 
»Äta mer hälsosamt/ Ta hand om mig själv
Jag är sämst på att äta grönsaker med maten t.ex., jag äter ordentlig mat varje dag, men har på känn att det skulle göra mig gott att äta lite mera grönt. Och då förstås ta hand om mig själv, inte sätta för stor press på mig själv, sova tillräckligt, göra tid för fritid och så vidare.
 
»Börja motionera regelbundet igen
Jag vill motionera mer, utöver att jag oftast cyklar till skolan åtminstone en gång per dag, så vill jag göra styrketräning och så vill jag hemskt gärna börja springa igen. Skulle vara grymt att få sprunget de där 10km i år. 
 
Jag tror det får vara bra så, har helt tillräckligt att bolla med i livet annars. Hur går det med dina mål?
 

att inte vara tillfredsställd

// Livsstil, Personligt


Under flera veckor har det kännts som att jag mest har flutit omkring. Jag har känt mig otillfredsställd. Och jag har helt enkelt låtit det vara. Jag visste inte vad jag skulle göra, och jag hade ingen ork heller. Jag blev sjuk för några veckor sedan och jag blev helt tilltrubbad av det och antibiotikakuren. Och efter det så har jag faktiskt haft mycket lite motivation, till något som helst.
 
Nu har jag däremot fått tillbaka orken. Och idag, på min lediga dag, kände jag att det var dags att reda ut allting. Det är inte precis lätt att inse att man måste ändra på en hel del i livet. Det vore ju så enkelt att bara låta det rinna ut i sanden och inte bry sig om det och bara fortsätta flyta på. Men det fungerar inte riktigt med mig. Jag måste få ordning på livet.
 
Kanske du känner likadant så därför tänkte jag dela med mig lite hur jag tänkte då jag satte mig ner för att reda ut livet.
 
Det första du behöver är ett fint häfte och en fin penna att skriva med, haha, om du är som jag som älskar att skriva och planera fint. Det blir ju så mycket roligare då. 
Det jag frågade mig själv var; 
1. Vad är det jag vill? Kanske det för dig är att vara lycklig, eller att känna att du hör till. 
2. Varför vill jag det? För att du är olycklig? För att du är trött? Stressad?
3. Vad kan jag göra för att uppnå det? Här skrev jag till exempel ner saker som gör mig glad, som att läsa, vara ute, sticka. Dessutom skrev jag ner ''planera skolarbete noggrannt så jag har mer fritid''. Det känns ibland som att jag har noll fritid, men om jag bara planerade bättre skulle jag hinna med såå mycket mer. 
 
Under de senaste helgerna jag varit hemhemma så har jag utforskat lite. Och det gör mig så lycklig, det gör att jag känner mig mer tillfredsställd. Att vara ute i fin natur är läkemedel för själen, speciellt nu då det varit så höstigt med alla orangea träd. Det håller tyvärr på att ta slut, men jag ska nog hinna med några utflykter till innan det är borta.
 
Jag hoppas verkligen att jag får ordning på saker och ting nu. Det värsta är att jag alltid efter en tid tycks glömma det jag planerat. Men den här gånger får det bli annorlunda. Jag får fortsätta påminna mig själv allt det jag skrivit ned då jag känner mig trött och stressad. 
 
Och jag hoppas att du får ordning och reda på allt om du känner som jag. ♥
 
 En bild från underbara Norge som jag längar tillbaka till så himla mycket.