lappland och våren

// Vardag


Efter några fina dagar i Lappland är jag hemma igen. Och trots att det var en underbar resa så är det otroligt skönt att vara hemma igen. Här är det vår, och även om jag älskar sommaren, hösten och vintern, så kan nog våren vara min favorit. Helt underbart med sol och bara vägar. 
 
Ikväll bestämde jag mig för att se på solnedgången vid vattnet, molnigt, men vackert ändå. Nu längtar jag verkligen till sommaren. Vill definitivt spendera fler kvällar vid vattnet. Som sagt blev dom sista veckorna med skolan rejält tunga, och nu vill jag bara leva lite. Göra saker helt enkelt. Som att sitta vid havet, frysa baken av sig, men ändå sitta kvar, för det är så fint.
 
Vänstra bilden från en dag i backen, den högra från tåget hem igår, därav reflektionerna.

ett avslutat kapitel

// Vardag


Alla prov är skrivna och förhoppningsvis är studenten avklarad. Det blev lite väl stressigt och jobbigt på slutet och jag vet att jag inte presterade mitt bästa i alla prov. Men studentbetyget har fått allt mindre betydelse för mej. Det är liksom okej att inte skriva L i alla ämnen, och även om jag är långt från L i vissa ämnen så är det också okej. Jag har aldrig varit en skolmänniska, så om jag får mössan så är jag nöjd.
 
Nu har jag en lång lista på saker jag vill göra, och i alla fall två av dem ska bli avkryssade ikväll, nämligen att göra ett träningsschema inför de kommande månaderna och börja läsa böcker igen. Tror att boken Öpnnas i händelse av min död får bli den första. Imorgon bär det av norrut och fastän jag inte tycker om varken skidning eller att åka snowboard/slalom värst mycket så ska det ändå bli roligt, att få ut det mesta av vintern lite till. 
 
Men ikväll blir det restaurangbesök med två av mina favoritjejer för att fira att skolan är över. Hoppas ni får en bra helg!
 
 

obefogade rädslor och mod

// Personligt, Tankar & Funderingar


Igår satt jag i en kall gymnastiksal med ungefär 60 andra ungdomar i 5h och skrev om rädslor. Då man sitter så länge hinner man fundera en hel del. En hel del på sådant som inte har med hur man ska få till stånd fyra sidor om befogade och obefogade rädslor, men naturligtvis hinner man också tänka på det man ska skriva om. I mitt fall då rädslor. 
 
Jag fascineras av rädslor. Hur kan saker som till exempel bara tanken på att utsättas för en situation totalt förlama oss? Våra rädslor styr våra liv. Jag har otaliga rädslor. Ormar, djupa vatten, mörker och en hel del annat också. Och jag vet med säkerhet att många av dem är obefogade rädslor. Rädslor som jag inte vet varifrån de härstammar, rädslor som jag säkert kunde bli av med om jag skulle våga konfrontera dem.
Det krävs mod för att stå emot sina rädslor. Väldigt mycket mod. Mod som de flesta kanske inte har. Mod som jag inte har, i alla fall inte just nu. Vissa rädslor har jag ingen lust att ens försöka bli av med. Bara tanken på vissa av mina rädslor får mitt hjärta att slå hårdare och tanken på att stå ansikte mot ansikte med dem får mig nästan att må dåligt. Andra skulle jag hemskt gärna bli av med nu med det samma. Rädslor som faktiskt är rentav onödiga. Rädslor som har sin grund i ''tänk om''-tankesättet. Rädslor som jag inte behöver ha. 
Jag tror att vissa rädslor fungerar som försvarsmekanismer. Vi har själv skapat en rädsla för att skydda oss, för att på något sätt hindra oss från att bli skadade. I vissa fall är det kanske bra, men oftast handlar det väl mest om att vi tror att vi kanske i något scenario kan bli skadade.
 
Jag hoppas att jag i framtiden alltid kommer att välja att kämpa mot mina rädslor. Jag vill inte låta mina rädslor begränsa mig. Inte på något sätt. Fastän jag inte har modet jag behöver idag, så har jag det kanske imorgon, nästa vecka eller om ett år. Jag är trött på att vara begränsad - av mig själv.
 
Från ett stjärnklart Boden med norrsken på nyårsafton.
 
Här hittar ni förövrigt den bästa beskrivningen på studentskrivningarna hittills.