about me

// Personligt


Jag känner att det är dags att skriva lite mer om mig själv än vad du kan läsa i den korta beskrivningen i menyn.
 
 
Maria var namnet, om du inte redan visste det så är du säkert ganska ny här, välkommen isåfall! Jag bor i Finland, närmare bestämt i Österbotten. Jag älskar fotografering, böcker och läppstift. Det är väl jag i ett nötskal, men man kanske inte kan lämna det där.
 
 
Förutom kärleken till fotografering, böcker och läppstift så gillar jag världskartor. Japp. Kan sitta hur länge som helst och titta på kartor, behöver nödvändigtvis inte vara över hela världen, utan kartor i övrigt. Jag har kunnat alla länder i Europa, Afrika, Nord- och Sydamerika, alla delstater i USA och alla delstater i Australien, men de kunskaperna är lite rostiga vid det här laget. 
 
Jag har bloggat i väldigt många år, men det är på senare tid som jag börjat lägga ner mer tid på det. Fotograferat har jag också gjort i många år, det gör jag med min Canon EOS 1100D och Canon EF 50mm f/1.4. Fast inom kort hoppas jag på att kunna uppgradera till en bättre kamera, och ett 35mm objektiv skulle inte heller sitta helt fel.
 
Jag älskar att resa och önskar att jag kunde åka utomlands var sjätte vecka. På min lista över ställen jag vill besöka finns i princip hela världen. Drömmer om att road trippa genom USA, besöka Australien över en längre tid, resa genom Asien, besöka ställen i Europa som Brighton i England, Skottland, Nederländerna, Italien, Albanien och utforska Frankrike mera. 2015 reste jag till Kenya och det är något av det roligaste jag varit med om.
 
 
I början av sommaren bestämde jag mig för att försöka mig på ett minimalistiskt liv, det går väl sådär. Hur som helst kan du förvänta dig inlägg om det här på bloggen. Det är nämligen ganska kul, och materiella saker är kanske också roliga, men att vara lycklig är bäst.
 
Till hösten flyttar jag hemifrån för att påbörja mina studier till sjuksköterska. Jag kan inte uttrycka hur roligt jag tycker det ska bli, det kommer ni få följa med en hel del. Jag älskar nämligen också att inreda, och att äntligen få sitt eget hem är oslagbart. Min största dröm just nu när det gäller utbildning är att nångång kunna titulera mig första vårdare(a.k.a. ambulanssjukvårdare).
 
Jag tror det får vara allt. För denna gång. Välkomna!

5 orsaker till att leva ett minimalistiskt liv

// Minimalist living


Nu kommer nästa inlägg om minimalist living - denna gång några orsaker till varför du borde sträva efter att göra det.
 
1. Du har mera frihet
Du har inte en massa saker som binder dig till ett ställe. Du kan till exempel lätt flytta, ta ett jobberbjudande som kräver att du flyttar någon annanstans. Det är väl ändå ett faktum att våra ägodelar äger oss - eller hur? Så med mindre ägodelar har du mera frihet. En möjlighet att verkligen göra det du drömt om. 
 
2. Du kan städa mycket snabbare - och mer sällan
Hur enkelt som helst. Om du inte har en massa saker överallt, småsaker, så är det mycket lättare att städa. Det blir lättare att dammsuga om du inte har högar med saker på golvet i sovrummet, det blir lättare att torka damm i bokhyllan om den inte är full med små saker. 
 
3. Du blir mer tacksam för de saker du har
Du sätter mer värde på de saker som du har. Det känns också bättre att ha ägodelar som du verkligen tycker om, som verkligen betyder något, istället för att ha en massa saker, bara för den skull att äga dem. 
 
4. Du får mer tid för saker som är viktiga för dig
Då du inte spenderar tid på att städa hemma får du istället mer tid för saker som är viktiga för dej, saker som du tycker om att göra. Varesig det är att läsa, vara ute, spendera tid med familj och vänner - då har du tid att göra det. Du spenderar inte tid på att underhålla dina ägodelar.
 
5. Du sparar pengar
Kanske den största orsaken till att folk lever minimalistiskt. Om du inte spenderar pengar på en massa olika småsaker, eller stora för den delen, så sparar du pengar. Fast det bara handlar om en tröja som kostar 5€, köp den inte om du verkligen inte behöver den. Ser den bara okej ut? Skippa den, låt den hänga kvar i butiken. Spara pengarna och investera dem i något mer hållbart istället. 
 
 

Andra inlägg om minimalism

- Minimalist living - Min resa
 

Snapshot #18

// Snapshots


 
Kan liksom inte ens förklara hur underbart det var att få vara ute en sommarkväll, i bra sällskap och med kameran i hand. Hade liksom glömt bort vad som var så bra med sommaren.Men det är ju just det här. Kan inte vänta på att vädret ska bli lite bättre så att jag får fortsätta göra sånt. ♥
Tänker ofta på att det skulle vara kul att bo någon annanstans med lite finare natur, men nu är jag så taggad på att upptäcka mer av min hemstad och områden här omkring. Få köra omkring ensam med kameran brevid mig. Mys.