lediga dagar

// Böcker, Vardag


 
Jag har nu påbörjat mina studier till sjuksköterska. 4 dagar har gått och jag är fortfarande vid liv och positivt inställd till studierna haha. Hittills har mina dagar varit korta och jag har kunnat börja skoldagen kl 9 och slutat 11:45, och det känns ganska okej. Har inte heller behövt göra hemskt mycket för skolan hemma ännu, vilket är skönt, men jag antar att det kommer att ändras ganska snart. Idag lånade jag den första kurslitteraturen, och det är inte en kort bok haha.
 
Jag är hur som helst ledig från allt vad heter skola imorgon, så idag ska jag läsa, motionera lite och sedan får det faktiskt bli lite (låtsas)fredagsmys. På måndag fick jag hämta ut ett stort paket från posten innehållande inte mindre än 3 nya böcker! Bland annat All the bright places av Jennifer Niven, en bok jag har hört mycket bra om. Men har redan börjat på en av dom andra, så den ska läsas ikväll, och imorgon hoppar jag på bussen norrut för några dagar. Trevlig helg!
 
 

Nordkapp Norge

// Resor & äventyr


I somras gjorde jag och en av mina vänner en liten road trip. Först upp till lappland, där vandrade vi i några dagar, men efter det kommer vi till hela resans höjdpunkt, vill jag faktiskt påstå. Vi bilade nämligen upp till Alta och sedan vidare till Nordkapp. Det var  f a n t a s t i s k t. Jag kommer verkligen att åka tillbaka dit. Kan liksom inte ens förklara hur vackert det var. Men som jag nämnt så var det något konstigt med min kamera eller mitt objektiv, för en hel massa av mina bilder är lite ur fokus, och en del tagna genom bilfönstret. 
 
Vi fällde ner baksätena och sov i bilen på en camping som heter Nordkapp Camping. Jag är medveten om att det finns säkert 3 campingar i det området med det namnet, haha, men denna camping ligger precis intill Scandic Hotel i Honningsvåg. Inte precis innne i stan, utan vidare efter vägen, för ja det finns typ en väg där, norrut mot själva Nordkapp. Rekommenderar verkligen den campingen om du ska campa, super trevlig personal, super fräscha allmänna utrymmen, kök, duschar och wc. Och platsen är underbar, fast det är väl de flesta ställen på Magerøya.
 
Nåväl, här kommer några av mina favoritbilder från Norge, alla dessa är tagna på ön Magerøya.
 
De orangea husen på bilden är alltså campingen vi sov på, och de röda husen är Scandic Hotel.
 
Vi körde ända ut till Nordkapp och betalade allt för mycket för att få se dessa vyer. Tycker det är lite synd att man måste betala för att få se naturen. Hur som helst var det såå fint och ställvis var klipporna över 300m höga. Tyvärr fick vi inte se några valar, det hade varit så häftigt.
 
På flera ställen såg man små stugor mitt ut i ingenting och långt ifrån närmaste väg. Hur mysigt som helst!
 
Båda dessa bilder är tagna nära campingen, den vänstra på campingområdet och den högra på andra sidan vägen. Helt fantastiskt. Nu vet ni varför jag tycker ni ska bo där.
 

moving on

// Vardag


Två dagar jobb kvar, 3 dagar tills jag flyttar. Det kom liksom så mycket fortare än jag tänkte. Men livet stannar inte bara för att man vill, det går vidare. Man får liksom bara hänga med. Men jag tror det här blir bra, eller jag vet att det blir det. Det kanske tar ett tag att vänja sig och bli bekväm i min nya stad och min lilla håla, men allt löser sig ju i slutändan. Mina saker har jag redan flyttat till lägenheten, men jag själv och kläderna åker på onsdag. Har dessutom en ganska lång lista på udda saker som ska med, som en lampa och en skarvsladd.
 
Fastän jag nästan varje dag tänker på att jag är så färdig med sommaren finns det några saker jag inte hunnit göra denna sommar, eller rättare sagt tagit mig tid för, och det gör mig lite ledsen, men det kommer väl fler somrar. Är hur som helst så redo för höst och vinter just nu. Och en liten ny start, fastän det, ursäkta ordvalet, skrämmer skiten ur mig. 
 
Ha det