Frankrike #5

// Resor & äventyr


Har länge tänkt på att det forfarande finns lite bilder från sommarens resa kvar. När jag sedan skulle börja gräva bland alla mappar med bilder så insåg jag att nej, det finns inte många bilder kvar. Åter en gång blir jag så besviken på mig själv för att jag inte plockade upp kameran mer under resan. En av de största orsakerna är mitt 50mm objektiv, jag anser inte att det är tillräckligt vidvinkelt. Det är i och för sig bra på hur många sätt som helst och jag älskar det och jag kommer alltid ta med det på resor. Men när man är ute och reser så vill man ibland ha med lite mer i bilden och då skulle det vara bra att ha ett 24mm objektiv eller ett 35mm, kan inte bestämma mej för vilket som skulle vara bättre. 
 
Så det är en orsak till att det inte finns många bilder. Och dessutom så är det ju så underbart att bara vara där och inte tänka på att man måste dokumentera allt, men då är risken hög för att man ångrar sig senare, för man vill ju uppleva det pånytt.
 
Dessa sista bilder är från vårt hus i Bergeggi, Italien. Där stannade vi en natt för att sedan köra vidare till Milano och hoppa på flyget hem. Här vaknade jag på min 18:e födelsedag, inte så dåligt. Egentligen har jag bara bilder på solnedgången från vårt hus, dessutom är det inte riktigt solnedgång heller.. Men fint är det ändå. Önskar som sagt att jag hade tagit fler bilder..
 
 

den där listan

// Vardag


I höstas skrev jag en lång lista på saker som jag ville göra efter att skrivningarna var över i vår. De flesta av de sakerna är fortfarande inte överstrukna. En av de saker jag väntade mest på var att äntligen få försjunka mig i en riktigt bra bok. Att få läsa bara för nöjesskull. Vilket har tagit mig väldigt länge. Jag har faktiskt inte riktigt orkat ta i en bok. I några veckor har jag kämpat mig igenom Liane Moriartys Öppnas i händelse av min död och igår blev jag äntligen färdig med den, tyckte inte om den till en början, men epilogen fick mej att tycka lite mer om den, för den var helt unik och helt fantastisk.
 
Nåväl det skulle ju inte handla om den boken utan om den där listan. Några av de saker som jag ville göra var att fortsätta måla och rita, vilket jag faktiskt gjort en del. Och det är riktigt roligt, och jag är kanske inte fullt ut så urusel som jag trodde(med undantag för bokmärkena nedan, så mycket svårare att skriva med pensel än vad man skulle tro). Jag har påbörjat en ny bok. 
Sen får det bli några små äventyr i maj. Ett och annat cafébesök. Och så har jag ju börjat träna, så slutligen kan jag faktiskt stryka några saker från listan.
 
 

en vårkväll

// Vardag


 
En kväll förra veckan spenderades på en villa. Hur underbart som helst. God mat, bra sällskap, bastu, bastucider och havet. Mycket mer behöver man inte. Kvällar som denna får mej att längta till sommaren något otroligt mycket. Värme, fina solnedgångar vid villan, som man har sett säkert hundra gånger, men som fortfarande är fina, och som man ändå ska fota hur många gånger som helst, för den blir ju bara finare och finare.
 
Fast jag tycker om våren så skulle det nog få bli sommar nu, det var ändå lite väl höstlikt på villan.