NEW IN

// Bland mina saker, Inredning, Smink & Kläder


Det blev såklart lite shopping när vi var i Sverige, mest mat såklart(haha), men lite annat hittade jag, på KICKS, H&M och såklart IKEA. Önskar att något som KICKS fanns här. Emotion räcker inte riktigt till. 
 
 
I IKEA hittar man ju alltid lite smått och gott. Denna gång hade jag till och med något som jag skulle ha, nämligen ett lådsystem till mitt skrivbord(som inte kom med på bild.). Men som sagt blev det också lite annat smått, t.ex. dessa fina förvarings ''lådor'' som jag använder för pennor och minnesstickor bland annat. Perfekt att ha på skrivbordet och dyra var de inte heller, har för mig att de kostade runt 2€. Dessutom köpte jag en SKURAR kruka för mina sminkborstar.
 
 
Så här i höst- och vintertiden är ju ljus, och speciellt doftljus, ett måste i varje hem. Därför var jag tvungen att köpa ett av mina favoritljus från IKEA, SINNLIG i vaniljdoft såklart. 
 
 
Som tur finns det två KICKS i Luleå, varav den ena har NYX produkter. Då var jag helt enkelt tvungen att köpa två av deras matta flytande läppstift. Jag köpte Stockholm och Copenhagen, skulle ha velat ha London och Dubai också, men de var slutsålda. Näst jag är någonstans där de säljer NYX produkter tänkte jag satsa på dem. Har du testat någon av deras matte lip creams, har du en favorit? Jag gillar dem start, dom torkar inte ut mina läppar och stannar på läpparna ganska länge, till och med om man äter. Så ett stort plus från min sida.
 
I H&M:ar i Sverige säljer de ju förutom sin egen sminkkollektion oftast också L'Oréal, Maybelline osv, men också Real Techniques borstar, då var jag bara tvungen att köpa deras concealerborste. Gillar deras sminkborstar såå mycket. Tyvärr finns de bara i Emotion här, och oftast är de slutsålda. Önskar att våra H&M:ar skulle vara lika stora och också sälja sitt och andras smink, och såklart Real Techniques och Sleek hade dom också där. 
 

när det inte går som man tänkt sig

// Vardag


Jag hade en hel lista på inlägg som var tänkta att komma upp i veckan. Men så kom tisdagen och därmed en operation i Helsingfors så snabbt att jag inte hann skriva färdigt och fota bilder till inläggen, det finns nämligen en beskärd del av ljusa timmar på dygnet numera. Nå när jag nu är sjukledig i några dagar har jag ju hur mycket tid på mig som helst, så dom ska väl komma upp här snart. 
 
Denna present fick jag av en av mina fina systrar.

7 bloggrelaterade tips

// Bloggtips


 
Jag anser inte att jag är ett bloggproffs eller något ditåt, däremot har jag bloggat längre än ni kanske tror och har lärt mig en hel del genom åren. Därför vill jag dela med mig av några tips som kan vara bra att ha i baktankarna när du bloggar, gör en design och så vidare. Förstås behöver du inte hålla med mig på varje punkt, detta är bara mina egna åsikter, men de kan vara värda att fundera över, speciellt nr 2 och 5.
 
1. Centrerad text
Ögat har väldigt svårt att läsa centrerad text, av någon anledning är det bara störande. Så mitt första tips är att inte ha all text i dina inlägg centrerad, däremot passar det utmärkt om du vill highlighta någon textdel, t.ex. ett citat, recept eller något liknande. Detta relaterar lite med tips nr 5.
 
2. Simpel och fungerande meny
Om en blogg inte har en fungerande meny blir jag så frustrerad, t.ex. om jag inte hittar en speciell kategori jag vill läsa eller om någon av kategori- eller arkivlänkar inte funkar blir jag lätt uttråkad och orkar liksom inte läsa vad skribenten skrivit tidigare. Så en meny där alla länkar fungerar och där det är lätt att hitta är ett stort plus. En kort presentation om vem du är, eller en länk till en sida där du presenterar dig djupare är också bra att ha så läsaren vet vem du är!
 
3. Header som länk
För att läsaren lätt ska slippa tillbaka till startsidan av din blogg är det en bra ide att ha din header som en länk till startsidan, förstås går det också med en ''tillbaka''-knapp! Endera vore i alla fall bra att sätta till din blogg! (och en knapp som kan ta dig till toppen av bloggen är också ett bonus!)
 
4. Färgtema
Att ha ett färgtema som går genom bloggen är ganska viktigt. Själv är jag inte ett stort fan av vääldigt färgglada bloggar, typ knallrosa bakgrund, grön rubriktext och alla regnbågens färger i headern. Jag säger absolut inte att alla ska gå efter den design som är så pop just nu, dvs vit bakgrund och text som header. Men lägg gärna till lite färg i designen, t.ex. har jag färgade rubriker i menyn och har haft en färgad text i headern. 
 
5. Strukturerade inlägg
Detta är en såå viktigt punkt. Du ''måste'' ha någon form av struktur i dina inlägg, inte bara en massa text. Ingen orkar läsa ett suuperlångt inlägg utan någon som helst styckeinledning eller highlightade ord, mellanrubriker osv. Förutsatt att du har ett längre inlägg, i kortare inlägg är det inte lika viktigt. Men jag tycker fortfarande att det är så mycket enklare och roligare att läsa om det finns en struktur bakom inläggen.
 
6. Kvantitet VS kvalité
Jag är en person som verkligen föredrar kvalitet över kvantitet, det vill säga jag tycker bättre om inlägg där skribenten har satt tid bakom inläggen, istället för att bara snabbt skriva ett inlägg 'bara för att publicera ett inlägg'. Däremot gillar jag bloggar som publicerar regelbundet, själv är jag inte superbra på detta, men för tillfället kör jag med ett inlägg varannan eller vartredje dag, för just nu har jag såå mycket inspiration och har planerat så många inlägg.
 
7. Bilder
Jag tycker verkligen att varje blogg ska innehålla bilder, du behöver inte ha en fotoblogg, definitivt inte, för tillfället känns det som att det är lite svårt att hitta bloggar som inte handlar om foto. Men däremot får du gärna ha bilder i dina inlägg för att ge dem struktur, men inte heller för många, så det blir: en bild, några ord, en bild, några ord. Det blir liksom lite störande, för man vill ju oftast läsa texten lite samanhängande. Sedan får bilden på något sätt höra ihop med inlägget, men det gör man ju som man tycker!
 
 
Om du tycker att det borde finnas något mer på listan, eller har några tankar om mina punkter får du gärna kommentera och själv skriva vad du tycker! Här har du ett litet bonustips; ojämna siffror drar ofta till sig läsarens uppmärksamhet! ;)