på jakt efter solnedgång

// Natur & Landskap, Vardag


 
Idag efter jobbet hoppade jag i bilen för att jaga lite fina fält och solnedgångar. Ingen större lycka. Men att köra är ändå kul, så jag hade inget emot att jag inte fick till något. Väldigt praktiskt med körkort, har på känn att det blir fler liknande kvällar i framtiden. Nu ska jag lägga på en film. Och i morgon är jag ledig(äntligen!) och jag ska ta en ordentlig sovmorgon. 

boktips: Nora Roberts

// Böcker


 

Just nu ligger det en lite för stor hög med böcker på mitt skrivbord som bara väntar på att bli lästa(vissa av dem läser jag frivilligt och vissa not so much). Men innan jag kan börja avverka högen så måste en finsk bok läsas. Vilket sätt är nu bättre än att läsa litteratur för att förbereda sig för studentskrivningarna i höst?

 

Jag måste i alla fall tipsa om en serie som jag verkligen älskar, fastän jag bara har läst en av böckerna, vilken är den andra(suck). Serien heter The MacKade brothers och är skriven av Nora Roberts, som jag har kommit fram till är en av mina favoritförfattare. Det är en riktigt typisk kärleks-serie, men ändå med en bra handling och inte bara rosa moln.

 

Serien handlar alltså om fyra bröder och varje bok har en av de fyra bröderna som huvudperson, men de andra är ändå med. Den första heter The Return of Rafe MacKade. Nu råkar det vara så att jag inte har läst den här. För när jag lånade den andra boken så tog jag den bara sådär ur hyllan i biblioteket, och visste inte att den hörde till en serie. Och det är endast de två första som finns på biblioteket här. Så därför beställde jag nummer tre och fyra innan jag skulle åka till Frankrike, men som vanligt så hann de inte komma. Men igår fick vi hämtat ut dem och nu ligger de tillsammans med de andra böckerna i högen på mitt skrivbord. Jag kan inte vänta på att få fortsätta läsa serien. Men jag tror nästan att jag måste läsa den första före.

 


om att komma hem

// Resor & äventyr


Imorse 05:26 kom jag hem. Jag log som en idiot när vi på håll kunde se gården, med de stora, gröna träden och den lilla lekstugan på baksidan. Som jag kan älska detta ställe. Ni vet att jag älskar att resa, och jag älskade Frankrike, (och alla andra ställen vi besökte) men de sista dagarna ville jag verkligen bara hem. Och jag tror att det är ganska bra att känna så när man reser, för vad jobbigt allt blir om man verkligen inte alls vill hem. 
 
Vet inte när jag kommer skriva om resan, för har en hel del bilder att gå igenom. Så vi får se när det blir. Men lite bilder ska ni iallafall få se nu. Det var en mycket bra resa. 4 länder, och heelt olika vyer. Alla dessa berg i norra Frankrike. Och att guppa på medelhavet på sin 18:e födelsedag är inte heller helt fel. 
 
Nu ska jag sakta men säkert börja kolla igenom alla bilder, och sedan göra en fotobok. Tror bestämt att jag måste göra en om Afrika också. Älskar fotoböcker.