feminism för mig

// Personligt, Tankar & Funderingar


Att vara feminist tycker jag har fått en ganska dålig klang i dagens samhälle. Kvinnor som hatar män och som tycker att männen är källan till allt dåligt i världen - ungefär så tycker jag att det känns som att feminismen ser ut idag.
 
Jag vet inte om jag är feminist. Om man säger att man är feminism, så tycker jag att man ofta får en lite sned blick och kanske ett par rynkade ögonbry. Det har liksom fått en så dålig klang. Som att säga att man är muslim eller kristen. Så jag kan inte säga säkert om jag är feminist eller inte. Dessutom är jag ju inte till 100 procent påläst.
Men en sak som är säker, är att jag verkligen t.ex. tycker att kvinnor som har en chefsposition borde få exakt lika mycket i lön som en man i samma position får, och att kvinnans ställning ska bli bättre i länder där den inte är det, att mannen och kvinnan ska vara mer jämställda och att en kvinna ska kunna få ett jobb fastän hon är gravid(jag fattar ju att man inte vill anställa någon ny för en kort tid och sedan vara tvungen att anställa någon ny, men det är i alla fall hur dumt som helst).
Kvinnor borde absolut ha samma möjligheter som män, gå i skola, studera på universitet och ha såkallade ''manliga yrken'' om man vill ha det(och vice versa förstås).
 
Men jag hatar verkligen inte män, hur kunde jag göra det? Runt omkring mig har jag så många underbara män, bröder, en pappa och andra som jag älskar och tycker om hur mycket som helst. 
 
Jag tror att det ganska långt handlar om respekt, och den respekten måste komma från båda hållen. 
 
Vad betyder feminismen för dig?
 
bildkälla
 
 


Jättebra skrivet Maria, precis såfär tänker jag också! Det är ett så känsligt och "infekterat" ämne att diskutera, det känns som att man antingen borde vara feminist ut i fingerspetsarna eller inte alls.... Jag tycker att det ska vara jämlikt mellan könen, men den ideologi som många feminister har idag vill jag inte alls ha nåt att göra med, tex sådant som att vara "emot män" eller dra alla män över samma kam. Det är svårt att bilda sig en tydlig åsikt om feminismen tycker jag! Men iallafall jättebra och modigt skrivet, jag gillar din blogg! :)
/Kajsa:-)

Svar: Tack såå myki Kajsa! :)
Maria Linnea


Ida

Feminism för mig är jämdställdhet, alltså att alla ska få vara den en är, få lika lön för lika arbete osv.

Svar: Håller såå med dig! :)
Maria Linnea


Det där var den bästa sammanfattningen om feminismen jag någonsin sett, hört och läst! Och du sätter huvud på spiken. Någongång föe länge sen, då feminismen faktiskt handlade om jämndställhet, skulle jag, som man, faktiskt kunna kalla mig feminist. Men i dagens läge så får feminismen exakt det ansikte utåt som den inte får ha. Jag vet exakt vad du menar med sneda blickar (vi går i samma skola)

Jättebra att du skriver om dethär! Det gav iaf mig en liten vilja att faktiskt försöka göra något mer rättvist för kvinnor här i världen :)

Svar: Va roligt att du tyckt om den! :)
Maria S 


Spara?