Nybörjarfotografer | Känner du igen dig?

// Övrigt


Har tänkt så länge på detta inlägget, och äntligen har jag fått tummen ur och dykt ner i mina mappar från 2011 och 2012.
 
Jag har sett ett samband hos nästan alla som börjar fota. Vissa saker som de flesta som just har fått/skaffat en kompaktkamera eller en systemkamera gör. Lite lustigt faktiskt. Så här har jag listat dem, med tillhörande bilder, mina egna såklart. Jag fick min första kompaktkamera då jag var 11-12 skulle jag minnas, alltså 2009-2010.
 
Känner du igen dig? Har du märkt något annat som de flesta nybörjar fotografer gör?Kommentera! Gör du ett inlägg med dina egna bilder, länka så jag får titta!
 
 
Närbild - på allt 
 
 
Och när jag säger allt - så menar jag allt. Mat, mattkanter, grus - you name it! Hur fräsch är inte bilden på pepparkakorna så säg! :'D Och träd och objektivlocket, klassiker. Alltså det fanns så många varianter på dem.
 
 
Konstiga vinklar och sneda bilder
 
 
Alltså verkligen. Första bilden är ju gräslig, hua. Och vinklarna, och sneda bilder. Alltså jag tål det inte. Visst, i någon grad är det snyggt. Om man får till raka linjer, eller en snygg komposition, så javisst go for it. Annars? Nej, tycker det stör bilden och motivet så mycket.
 
 
Texter
 
 
Hur snyggt är det inte att det synns att jag tryckt fast brickorna med häftmassa! :'D När jag började fota så var We♥It superpopulärt, och jag är ganska säker på att dessa bilder är min tolkning av We♥It-bilder. Oskärpan på andra bilden var jag så nöjd över. 
 
 
Hundloka
 
 
Dessa blommor tyckte jag att behövde få en egen kategori, eftersom att dessa är fotomotiv 1.0, på sommaren, hösten och vintern. Men dom är ju perfekta motiv, och det blir ju fina bilder, minns att jag var hur nöjd som helst över de två sista bilderna. Och den första togs med min kompaktkamera, eftersom att den har en ''snygg'' vinjettring, inte lika snygg. 
 
 
Silhuetter
 
 
I alla de slag. Hittade faktiskt inte så många olika, men det fanns många liknande. Kan ju nog förstå charmen i dessa på ett sätt. Men inte alls min stil mera. 
 
 
Vattendroppar
 
 
Dethär är också en klassiker. Daggdropparna i motljuset var något som jag var så stolt över. Och den sista bilden togs med min kompaktkamera, minns att jag var så nöjd över att bilden hade kort skärpedjup med den.


Känner så igen mig, haha! Har faktiskt aldrig tänkt på det, men det är verkligen sant!

Svar: Ja visst är det! Lite kul är det ju nog, haha! :D
Maria Linnea


Har aldrig varit så mycket för att fota men älskar att kolla på fina bilder! :D


Vad roligt inlägg!


Jaaaa! Alltså närbild på allt, känner såå igen mig! Hahha, sjuukt fantastiskt inlägg! :D


Haha åh, sitter här och skrattar så att tårarna flyger! Åh vad detta är sant!

Svar: Haha, vad roligt! :'D
Maria Linnea


Haha så jäkla sant inlägg, jag har också fotat alla dessa bilderna i början..... 😂

Svar: Vilken tur att det inte bara är jag! :'D
Maria Linnea


Så himla bra inlägg!! Så himla sant haha, känner igen mig på allt :'))

Svar: Vad kul att du gillade det! :)
Maria Linnea


Igenkänningsfaktor hundra! :'D Klockrent inlägg.


Alltså JA på närbilderna, kommer ihåg att jag tog närbilder på exakt allt och det var ju i stort sett ingen som blev ens okej... fast jag tyckte det då, att många av bilderna blev fina. xD Hundlokan är ju en annan klassiker, den tog jag många bilder på. Bland andra känner jag verkligen igen de konstiga vinklarna och silhuetterna. Silhuettbilder är ju verkligen fina dock, men kan bli lite tradigt och ja, kanske inte riktigt hänger ihop med ens stil heller. 


Spara?