tjugoåttonde maj

// Natur & Landskap, Vardag


 
Sista provet skrevs igår. Firades med lunchdejt på Tan Binh. Nu är det en stackars dag kvar och avslutning på lördag och så är sommarlovet här. Det har blivit grönt och ganska varmt väder blandat med regniga dagar. Inte mej emot, jag älskar regn. Men ordentlig sommarvärme kunde vi ändå få.
 
Börjar sommarlovet med mycket jobb. Hoppeligen en trip till huvudstaden. Slutet av juni blir antagligen fylld med förberedelser för bröllop och kanske en trip till Tallin. 4 juli är det bröllop. Resten av juli blir fylld med jobb och en massa äventyr vi planerat. Hoppas ni får ett trevligt sommarlov!

om kärleken

// Personligt


Becka skrev ett inlägg om sin kärlek till böcker. Och eftersom att jag delar den kärleken med henne, så kände jag bara att jag måste få dela den med er. 
 
Ungefär alla i min stora tjocka familj älskar böcker. Så jag antar att kärleken går i släkten. Jag har tyckt om och varit bra på att läsa ända sen jag var liten. Jag kommer till och med ihåg den första boken jag läste helt själv. 
 
Jag kan bara inte förstå hur man inte vill läsa böcker. Hur kan man inte vilja försvinna in i en annan värld. Det finns ett talesätt som stämmer så bra; A person who reads books lives a thousand lives, a person who doesn't live only one. Jag har träffat människor som sagt att dom aldrig skulle läsa en bok frivilligt. Och det tar ju sjukt i hjärtat på en bokälskare. Precis som hundälskare och icke-hundälskare.
 
Jag älskar allt med bäcker. Hur de doftar och hur det känns att hålla i dem. Speciellt nya böcker. Och att beställa böcker. Att sedan få hem paketet, att öppna det och känna på pärmen. U-N-D-E-R-B-A-R-T. Jag kan inte riktigt beskriva kärleken, men kanske du förstår. Deckare, äventyrare, dystopier, Lynn Austin, Harry Potter, Divergent-serien, John Green och Jane Austen är några av mina favoriter.
 

throwback #2

// Resor & äventyr


 
Jag hittas också på instagram @majkkiis, bara att skicka en förfrågan!
 
Bara lite bilder till. Saknar Kenya ännu mer när jag bläddrar igenom bilderna, verkligen en underbar resa. Ångrar lite nu i efterhand att jag inte fotade människorna mer. De är något helt speciellt och verkligen något jag saknar i den finländska vardagen. Ännu har ingen resa slått den, kanske kommer det aldrig hända. Vem vet till vilka länder livet för en, men hoppas på att åka dit igen. En dag.